38 tips till dig som precis börjat trada

Jag har en liten anteckningsbok där jag genom åren skrivit ner allt jag hörde om trading, allt som upplyste mig. Jag vill gärna dela med mig av dessa tankar. Alla de tankarna borde tas med en nypa salt.

Om du riktar in mindre än 5 pips regelbundet, kommer provisioner och spridningar att äta upp ditt saldo på kontot.

Du måste absolut hitta en ventil för att frigöra tryck och adrenalin – träning, mat och dryck, målning, allt som är till hjälp.

Hitta en mentor som du tror på.

Din handelsstil måste passa din personlighet och din livsstil / kognitiv dissonans blir bättre för dig. Meditation tex. fungerar inte för mig.

Handla inte mer än 4 timmar per dag, men på de 4 timmarna ta med all fokus som du kan ta med till bordet.

Over-trading är din död. När du är bekväm saknar du ett drag och du kommer att handla lönsamt.

Låt det vända sig, låt priset skapa struktur, kom då in, med strukturen som skydd i ryggen. Systemet hoppar inte / anpassa det system du väljer efter dina behov.

Handla inte överlevererad. Ja, det är möjligt att göra ett litet konto till ett stort konto, men förvänta dig inte att det händer över natten.

Vissa är snabbare, vissa är långsammare, vissa kommer aldrig att få det.

Risk per handel är en funktion av volatilitet i din strategi och din psykologiska förmåga att hantera svängningar i ditt eget kapital. Du måste veta exakt varför du handlar och vad du vill uppnå – vilken karriärväg är din?

Daytrading är inte lättare än swingtrading eller vice versa. Båda behöver helt enkelt olika kompetenser, olika förmågor (ja, vissa människor är bara för långsamma för daytrading) och olika förberedelsesrutiner.

Lita på din magkänsla. Älskar du handeln? Kör. Älskar inte? Stanna utanför. Ingen smärta, ingen vinst.

Demohandel är okej, men gör det inte för länge. Du kommer att förlora resten av ditt liv om du vill vara en näringsidkare. Det är en del av spelet.

Du behöver bara en vinst.

Lyssna på musik under handel – känn dig själv. Om jag lyssnar på aggressiv musik i bilen, kommer jag att trycka pedalen hårdare.

Ha en handelsdagbok.

Arbeta på din psykologi, men underskatta inte kunskapens kraft. Arbeta hårt, var mer självsäker. De flesta psykologiska problem kommer att lösas upp.

Prova allt du kan i början. Varje marknad, varje strategi, varje handelsstil. Hur kan du veta vad passar din personlighet om du inte vet vad som finns där ute?

Bestäm dig.

Återigen: granskning. RECENSION! Du behöver en effektiv återkopplingsslinga eller så kommer du att göra samma misstag igen, och igen och igen.

Du behöver inte vara intelligent för att vara en handlare. De bästa handlarna jag känner är ”normala”. De gör vad som fungerar, de har inget ego, och de ignorerar vad som inte är meningslöst för dem.

Inga monetära mål. Bara processorienterade mål.

Titta inte på din P & L under din handelssession. Under sessionen är pengarna på ditt konto och måste spenderas för att förvärva mer ammunition, om det är vettigt.

Handel med trenden är inte lättare än handel mot trenden. Handel med trenden är det sista jag lärde mig.

Om du vill betala för utbildning, gör din forskning. Det är väldigt möjligt att skilja svindlarna från de verkliga handlarna.

Om något låter för bra för att vara sant, spring därifrån så fort du kan.

Glöm aldrig att vara tacksam i slutet av dagen. Du får chansen att tjäna pengar genom att klicka med en mus. Hur många människor på jorden kan säga det?

Fulltid-trading kan bli en social mardröm.

Håll upp din livbalans.

Hitta andra mentala utmaningar för din hjärna.

Handel varje dag utan att läsa en bra roman en gång i taget kommer att göra dig galen.

Twitter är faktiskt en riktigt bra plats att lära sig handel och att ansluta sig till stora sinnen, till skillnad från de flesta forum där 95% av inläggen är skräp. På samma sätt finns det massor av videor på Youtube med ganska bra innehåll.

Du måste hitta ett sätt att skilja de bra från de dåliga. Trading är ett spel. Vill du vara en professionell spelare? Bestäm dig.

En strukturerad förhandlingsrutin är en av de bästa sakerna du någonsin kommer att göra i din karriär som trader.

Ta din tid att skapa och etablera den.

Lär dig dina grundläggande och klassiska prismönster som huvud och axlar, trianglar etc. Det tar en vecka att få dem alla i ditt huvud och du kommer att dra nytta av den kunskapen under de kommande åren.

Välj aldrig toppar och bottnar. Ta mitten av rörelserna – dina resultat kommer att förbättras.

Tro på dina förmågor och lita på din strategi.


Leave a Reply

Яндекс.Метрика