Kryptovalutor – Dash

Dash

Det är en kryptovaluta etablerad i januari 2014, baserad på Satoshi Nakamotos arbete, som erkändes vara skapare av Bitcoin. Designad av Evan Duffield, enligt många sympatisörers uppfattning, har valutan chans att ersätta BTC och bli den första globala kryptobetalningen.

Historia

Som resultat av Bitcoin-samhällets bristande intresse bestämde han sig för att starta sitt egna projekt, som ursprungligen kallades Xcoin. Men kort efter debuten avgick Duffield från detta namn och fram till mars 2015 kallades kryptovalutan för Darkcoin. Det var inte förrän 2015 som Darkcoin äntligen bytte namn och började bli igenkännlig som Dashcoin.

Dash skiljer sig från flera andra kryptovalutor med flera funktioner. Den första av dessa är konstruktionen av själva myntet, som är baserad på X11-algoritmen. Denna procedur som är en kombination av 11 algoritmer anses vara en av de säkraste, för att säkert stänga av nätverket är det nödvändigt att bryta säkerheten för alla 11 algoritmerna samtidigt. Dessutom absorberar X11 ungefär hälften så mycket energi som en annan populär algoritm – Scripten, vilken underlättar gruvdrift (mining). Samtidigt har valutan en optimerad grad av gruvproblem, vilket skyddar mot plötsliga värderingsändringar.
Det finns en rad skillnader mellan Dashcoin och andra kruptovalutor och det viktigaste blir masternodessystemet. Dessa är nätverksnoder som liknar dem som finns i ett Bitcoin-nätverk. Skillnaden beror på att Dashcoin masternodes är skyldiga att tillhandahålla tjänster på en lämplig nivå. Att bli en masternodem-användare måste du säkra 1000 Dash i din portfölj och köra en server med lämpliga parametrar genom att ansluta den till nätverket. Fördelarna med att tillhandahålla tjänster till samhället är stora – masternoderna får 45% av belöningen som erhållits för att gräva ett block. Dessutom innehavare av noder har rätt att rösta och besluta om tilldelning av medel från budgeten för laget Dashcoin.

PrivateSend

Denna tjänst tillhandahålls av masternode-noder som blandar Dashcoins, vilket ökar anonymiteten på båda sidor av transaktionen. PrivateSend gör det nästan omöjligt att identifiera källan varifrån man skickade Dashcoins. Den här tjänsten är begränsad till 1000 Dash-värden och kräver flera sessioner för att säkerställa att anonymiseringsprocessen har genomförts korrekt.

InstantSend

Detta är en annan, unik och enligt många en banbrytande Dashcoin-funktion. Masternode-nätverket möjliggör omedelbara och irreversibla transaktioner mellan användare. Hela processen tar upp till flera sekunder och kostar bara fraktioner av dollarn.

Det finns väldigt många mäklare på marknaden eftersom intresset för Forex Trading har ökat kraftigt under dem senaste åren.

Specifikation

Namn: Dashcoin (DASH)
White paper: https://github.com/dashpay/dash/wiki/Whitepaper
Webbplats: https://www.dash.org/
Facebook: https://www.facebook.com/DashPay/
Twitter: https://twitter.com/Dashpay
Hashing-algoritm: X11
Utmärkelse för blocket: 3.6 DASH
Nya block: var ca ca 2 minuter 44 sekunder
Blockchain-storlek: 2,77 GB
Källkod: https://github.com/dashpay/dash
Startdatum: 19 januari 2014.


Leave a Reply

Яндекс.Метрика