Kryptovalutor – Tether (USDT)

Det är en digital token som stöds av en valuta vilken ger individer och organisationer en tillförlitlig och decentraliserad möjlighet för att utbyta värden med hjälp av en känd clearing unit. Med andra ord är det en ersättning för amerikanska dollar i kryptovärlden. Tether-kursen bör inte avvika avsevärt från $1 (fluktuationer i intervallet 0,97 – 1,02 $). Den är därför inte lämpligt för spekulation. Det enda investeringsalternativet är USDT till Bitcoin (USDTBTC).
Om Bitcoin-marknaden växer, minskar USDT / BTC-växelkursen och vice versa, om vi har Besse på Bitcoin kommer Tether-kursen att växa, så att det finns en invers korrelation.
Tether kan köpas men du kan inte byta tillbaka det till dollar, vilket kan vara ett hinder. Det fungerar bra när vi till exempel ser en nedgång på kryptomarknaden och vi vill stänga vår exponering men samtidigt vill vi inte ta ut pengar från aktiemarknaden så att vi kan återinvestera efter korrigering.

Diagram över omsättning av medel
Det finns 5 steg i livslängden för Tether som visas i diagrammet nedan:

Tether Limited genererar tokens på användarens konto som träder i omlopp så att deponerade 1000USD är lika med 1000 tetherUSD
Användaren kan göra transaktioner, överföra, byta via Bitcoin-plattformar och p2p
Användaren deponerar Tether-enheterna på Tether Limited-kontot, vilket löser in dem och utbyter dem till pappersvaluta.
Tether Limited förstör tokens och skickar valutan till användarens bankkonto
Tether stöder:


Leave a Reply

Яндекс.Метрика