Tips: Så gör du för att inte bli lurad

Finansmarknaderna är inte bara torr data, pressmeddelanden och diagram. Marknaden är främst människor och tyvärr är de olika. Allt för ofta hör vi om bedrägerier, där det främsta verktyget är valutamarknaden. Mest utsatta är de som handlar på egen hand såväl de som redan använder toppmoderna sociala handelslösningar. eToro, som ledare på denna marknad, är särskilt bekymrad över säkerhetsfrågor, så jag har utarbetat en lista med tio tips som kan spara dina pengar.

Lär känna infrastrukturen

Om någon försöker övertyga dig till din nya ansökan eller handelsplattform, det första du bör göra är att bekanta dig med det. Det kommer att finnas gott om resurser, både mänskligt och kapitalmässigt för seriösa lagliga plattformar. Kontrollera demokontot. Detta gäller inte bara för att skapa användarvänliga plattformar. Deras (bedragares) mål är dina pengar!

Kontrollera inställningar

Förmodligen är det snabbaste och mest pålitliga sättet att kontrollera tillförlitligheten hos en mäklare eller plattform att licens. Varje land har minst en enhet som är förvaring av finansmarknaden. Genom att erhålla mäklarlicens bekräftar mäklaren höga krav på sin verksamhet. eToro är den största sociala handelsplattformen i världen och regleras av både cypriotiska CySEC och brittiska FCA. Ingen reglering är en tydlig varningssignal!

Skydda dig själv!

Du måste tänka på säkerheten. Hur är du säkrad på nätet? Kontrollera att mäklarnas sida använder ett SSL-certifikat. Titta bara på adressfältet – där hittar du rätt tecken. Vad mer – tänk på de tjänster som din potentiella mäklare använder. Fungerar det med de största bankerna i världen? Kan du göra en insättning med åtminstone några betalningsmetoder som är accepterade överallt? Sådana nyanser är viktiga indikatorer på säkerheten för dina pengar.

Vem stöder dig?

Bedragaren bryr sig inte om sina kunder. Han tar bara hand om att kunderna har tillräckligt med pengar på sitt konto. En mäklare som inte tillhandahåller eller tillhandahåller återstående kundsupport är inte det bästa valet. Använd demokontot för att kontrollera kvaliteten på kundtjänsten. Se till att de bryr sig om dig, inte bara om dina pengar.

Bekräfta

Verifiering av din identitet online är grunden för all verklig handling. Mäklare verifierar sina kunder! Om annonsören som världsklassmäklare inte ens behöver ett fotodokument, är det förmodligen en bluff.

Läs de senaste nyheterna

Branschportaler är så avancerade och deras antal är så stora att om mäklaren du är intresserad av skulle vara involverad i någon oren aktivitet, kommer sådan information säkert att visas i sökmotorn. Kom ihåg den andra sidan av myntet. Välj noggrant källan till din information och tro inte på anonyma inlägg i forum. Dra nytta av branschledare.

Säkerhet

Fortsätt trovärdighetstråden – kolla mäklarnas sida för priser-belöningar. De goda är ofta nominerade för industriutmärkelser. Det tar inte mycket tid att ta reda på vilket pris din mäklare fått. Men om ämnet visar priser som han ej fått eller inte har, är det här en väldigt tydlig varningssignal.

Ser du varningar?

Nästa nyans som många kan säga om mäklare är dess reklam. Internet har vant oss till alla typer av banderoller och tillsynsmyndigheterna kräver att de innehåller värdefull information. Detta är information om riskerna med handel. Om broschyrerna innehåller sådan information kan du känna dig lite säkrare.

Tillgång till utbildning

Till skillnad från svindlare vill verkliga mäklare behålla kunden. För att göra detta utbildar de sina kunder. Genom att främja ansvarsfullt företagande minskar risken för konkurs genom att dela marknadskunskap och organisera utbildningsmöten. Detta innebär ett längre samarbete mellan mäklare och handlare, vilket ökar mäklarens spridning, provision eller avgift.

Sök efter information

I sociala mediaåldrar kan du be om yttrandet från människor från andra sidan jordklotet. Du kan också söka efter information om en mäklare bland dina vänner. Pålitlig handelsplattform eller mäklare har sina profiler på Facebook eller Twitter. Dessutom är dessa profiler aktiva – nya inlägg visas ständigt. Mäklare integrerar med sina kunder. Bedragaren vill extrahera pengar från dem.

Ovanstående punkter är bara enkla riktlinjer. Den verkliga säkerheten är bara omtänksam handling. Detta enkla uttalande gäller för både mäklarevalet och realtidshandeln.


Leave a Reply

Яндекс.Метрика